Du vet väl om att alla är välkomna som medlem i LUF. Både stora som små. Hör av dig om du önskar bli medlem i Lappfors uf.

LUF är beläget bredvid den vackra esse å vid Heide i Lappfors, Pedersöre. Platsen är väldigt vacker om sommrarna och värd att besökas. Varmt välkomna till oss.

Bakgrund
Förenigen registrerades 1934 men hade då redan varit verksam några år. Föreningens första hus var nuvarande Rani Plast fabriken i byn. Där fanns en stor festsal och på övre våningen cafeteria och ungdomsutrymme. I mitten av 70-talet såldes huset åt Ab Rani Plast OY som etablerade sig där och även byggde ut huset till en stor fabrik. Danspaviljongen byggdes 1934 för att förenigen skulle kunna hålla mogendanser för traktens ungdomar, och även äldre. Några år senare gjordes en tillbyggnad på paviljongen som gjorde den dubbelt så stor som den varit tidigare. Från en liten rund paviljong blev den nu en stor oval paviljong med scen för artisterna och dansbanden. Paviljongen är 296m2 stor, varav dansyta är 270m2.

Serveringshuset byggdes många år senare, 1976 beslöt styrelsen i Lappfors Undomsförening att ett serveringhus med toaletter, kokmöjligheter och framförallt serveringsutrymmen skulle byggas. Detta hus byggdes även för att den ursprungliga lokalen (Rani Plast idag) såldes några år tidigare. Huset stod klart följande sommar 1977. Serveringshuset är på 170m2. Idag finns även nedanför serveringhuset en kiosk med en 86m2 stor terass. I och med säljnigen av första huset blev ungdomarna egentligen utan lokal, men har ändå haft sin "verksamhet" i det nya serveringshuset sedan dess.

Sedan dessa tre byggnader uppfördes har många ungdomar genom åren roat sig med dans och samvaro, många är de par som har träffats under dessa tillställningar. Under många år hölls flera danser under sommarmånaderna och de var välbesökta.

Idag
De senaste åren har danserna varit max 2 till antalet per sommar, även de välbesökta. Ungdomarna i byn brukar även själva spela innebandy i paviljongen under den varmare tiden av året.

I servicehuset samlas varje vecka traktens ungdomar för att umgås, titta på tv, spela biljard m.m. Varje torsdag (vintertid) träffas även "pidro-gubbarna" för en stunds samvaro och pidrospel. Ungdomarna trivs i sin samlingslokal sommar som vinter.

Annan verksamhet är grillfester och bröllop på sommrarna, ibland även något läger i samband till sportplanen. Discon, julfester, påskbrasebränning m.m. hör också till våra evenemang vid "Lava" som stället kallas i folkmun.

I framtiden hoppas vi på att flera dylika tillställningar fortsätter att ordnas vid "Lava".